Kaj bo inšpekcija storila v primeru kopanja v črno blago zavite osebe, verjetno ženskega spola?

Pisna poslanska vprašanja ministricama v odstopu
20. 07. 2018.
Za tiste, ki jim je slovenske zgodovine in domovine mar!
24. 07. 2018.

Jelinčič pritisnil na ministrico: “Kaj bo inšpekcija storila v primeru kopanja v črno blago zavite osebe, verjetno ženskega spola?”

Foto vir: Škandal24

Zmago Jelinčič Plemeniti je na ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc naslovil poslansko vprašanje v zvezi s problematiko kopanja oseb, zavitih v črno blago. Ob tem ga je predvsem zanimalo, kaj bodo njene ustrezne službe storile v primeru kopanja v črno blago zavite osebe, verjetno ženskega spola, v Termah Vivat v Moravskih toplicah.
Jelinčiča predvsem skrbi, da takšno početje ogroža zdravje preostalih kopalcev, “saj naj ne bi bilo kopanje oblečenih osebkov z obutvijo na nogah v evropskih, tako tudi slovenskih javnih kopališčih, dovoljeno”. Ob tem je spomnil, kako zdravstvene inšpekcije ministrstva po dolgem in počez preverjajo zaposlene v firmah, ki imajo stik s strankami, jemljejo brise rok, preverjajo prostore in omarice zaposlenih ter tudi prostore, v katerih se izvajajo določeni procesi. “Tudi v bolnišnicah si osebje stalno umiva roke, prav tako pa so v bolnišničnih prostorih, kjer je fluktuacija obiskovalcev velika, nameščena razkužilna sredstva.”
Predsednik SNS ugotavlja, da glede na to, “da kopalka prihaja iz krajev, kjer je struktura bolezni, pa tudi njih razširjenost, popolnoma drugačna kot v kontinentalni Evropi, je možnost okužbe s pri nas neznanimi agensi zelo možna”. Kot magister farmacije opozarja, da “že samo pomanjkanje vitamina D vodi do motenj uravnavanja količine kalcija v krvi in je povezano s številnimi hudimi motnjami, vključno s kardiovaskularnimi boleznimi, diabetesom tipa 1, multiplo sklerozo in revmatoidnim ter še čem”. A so naštete bolezni mačji kašelj v primerjavi, da vzamemo v poštev “prenosljive oziroma infekcijske bolezni Afrike, ki jih povzročajo bakterije, virusi, paraziti in glive”, ter ki se lahko “širijo direktno ali indirektno z osebe na osebo”.

Jelinčič ravno zaradi tega ocenjuje, da sta ravnanje in odgovor Term Vivat zaskrbljujoča.

V poslanskem vprašanju ministrici je še zaključil, da je skrb za zdravje Slovencev prva, “zato sprašujem, kaj bodo storili ministrica in njene inšpekcijske službe, kako bo reagirala v odnosu do Term Vivat v Moravskih toplicah, kjer zadevo jemljejo zelo zlahka in jo opravičujejo”.

VIR: Nova 24TV, 20. 7. 2018

_ _  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

OPOMBA:

Direktor Term Vivat v Moravskih Toplicah, Metod Grah, je dogajanje komentiral s stavkom: “To, kar se dogaja, je poden od podna.”…in dodal,  da je kopanje v oblačilih bolj higiensko kot če denimo v vodo odpadajo koža in lasje”… Za nameček je avtorico fotografij poklical in ji povedal, da je neupravičeno snemala v njihovih prostorih, in od nje zahteval, da fotografije umakne in se družini opraviči tako v angleškem kot tudi arabskem jeziku!  

 Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni !

Ob tem, milo rečeno čudnem dogajanju z rjuharicami v termah ne smemo pozabiti, da je direktor Term Vivat v Moravskih Toplicah, Metod Grah, krepko in  menda ne popolnoma pojasnjeno vpleten v lastniško strukturo Term Vivat.

Metod Grah je že leta 2005 zastopal pomurski Počitek – užitek, po tem ko je njegovo podjetje Turizem Meteor prevzelo večinski delež v podjetju. Nato se je lastništvo selilo malo sem, malo tja, pa malo v Lichtenstein (Royal resort investors establishmentu), pa spet nazaj. Grah od leta 2007 naj ne bi bil več lastnik Počitka – užitka – od njega je vodenje prevzela Genza Šemca, na podlagi virov Dnevnika ni mogoče izključiti, da je ta preko podjetja iz Lihtenštajna dejanski lastnik Počitka – užitka …

Foto vir: Twitter

Direktor Term Vivat je rekel, da so takile osebki bolj čisti kot ostali. Slika pove vse! Tudi o osebni higieni najbolj glasnih.