Ponovni fiasko zaradi nepoznavanja
22. 09. 2017.
Sobotna (s)ranja
25. 09. 2017.

Slovenski “strokovnjaki”, ki so ravnali v nasprotju z določili Sporazuma o arbitraži, so omogočili Republiki Hrvaški velikanski uspeh!

Kar je bilo na spletni strani SNS objavljeno takoj po javnem izreku končne odločitve arbitražnega tribunala, se sedaj že javno govori – seveda le na hrvaški strani.

Včeraj (21. 9. 2017) je na Pressingu N1Hrvatska član SDP, Joško Klisović, z neprikritim zadovoljstvom povedal, da Hrvaška razsodbe ne prizna, sprejema pa izrek kot dejstvo, saj ga na vso moč zagovarja slovenska stran. “S tem pač moramo računati.” (“Najmanj s tem”!!!)

Praktično to pomeni natančno tisto, na kar je stranka SNS opozorila takoj po objavi razsodbe: S to razsodbo je uspelo Zagrebu premakniti legalne startne pozicije za kakršne koli pogovore o meji s Slovenijo z edine doslej internacionalno pravno obstoječe meje (meje slovenskih dežel in meja na Dravi) daleč v Piranski zaliv, preko grebena Gorjancev in ne le z Drave na Muro – celo preko Mure! To so sedaj pravno opredeljena, s strani arbitraže dosojena izhodišča hrvaške strani. Iz Klisovičevih izjav v Pressingu je mogoče sklepati, da bodo kar odločno posegli še naprej na teritorij Republike Slovenije. In le zakaj ne bi, če jim slovenska Cerarjeva vlada širokogrudno ponuja, kar jim je s katastrofalnim argumentiranjem slovenske strani zavedeni arbitražni tribunal dodelil.

Seveda bodo vzeli še več, saj bodo na tej poziciji ŠELE ZAČELI!!!

NI DVOMA – Z DILETANTIZMOM JE SLOVENSKA STRAN IZ SPORAZUMA, KI JI JE NUDIL OPTIMALNE MOŽNOSTI, NAREDILA PRAVO (po Bučarjevo) VELIKO POSRANIJO. IN S TO RABOTO POSPEŠENO NADALJUJE!

Izjava Klisovića, da pač MORAJO UPOŠTEVATI ODLOČNO SLOVENSKO STALIŠČE, je, ko ji dodamo enako odločno izjavo Pleskovića, da so hrvaška stališča jasna, povedala vso resnico o profesionalnosti izdelkov univerze dr. Edvarda Kardelja.