Rupel drekal tudi v Kataloniji

Izjave poslanca sabora Kovača o spomeniku majorju JLA Tepiću
10. 10. 2017.
Za legalizacijo konoplje
16. 10. 2017.

 

Rupel je glavni režiser katalonske farse! Kar je povedal v Globusu, to potrjuje. Govoril je namreč, da je tamkajšnjim prijateljem povedal, da “je slovenska osamosvojitev trajala več kot eno leto – od plebiscita do razglasitve pol leta, potem je Brionska konferenca določila tri mesece moratorija, in potem je do priznanja trajalo še pol leta …”

Človek, ki se gre diplomata, očitno ne razume, kaj je RAZGLASITEV (SAMOSTOJNE) DRŽAVE in kaj so pravna/administrativna opravila s tem v zvezi!

Nič čudnega, če je takoj po naši osamosvojitvi priznal privatno podjetje upokojenega Titovega generala iz Zagreba (ki je bil celo med agresorji na osamosvojeno Slovenijo) in celo sprejel priznanje od tega upokojenca …

Slovenija je osamosvojitev razglasila in takoj postala suverena država! Moratorij jo je doletel kot suvereno državo, ki je imela ozemlje, državljane in oblast!

Zagrebške agresorje pa je moratorij doletel v statusu jugorepublike.

Da je tako, dokazuje vse, kar se je dogajalo – a tega “Rupli” niso sposobni opaziti. Po poteku je Zagreb razglasil osamosvojitev, Slovenija pa ne! BILA JE ŽE SUVERENA DRŽAVA. Temeljno načelo vsakega prava pa je: NON BIS IN IDEM !!!

To načelo razumejo celo poslanci (!!!) v slovenskem parlamentu, ki vedo, da DVAKRAT O ISTI STVARI NI MOGOČE ODLOČATI !