Teodor Goznikar pomagal pri reševanju utopljenca

Dobavitelji se soočajo s krizo – bodo trgovske police kmalu prazne?
09. 08. 2021.
Varuhi narave za čistejše okolje!
20. 08. 2021.

Le sekunda je potrebna, da se sreča spremeni v nesrečo. Takrat je dobro imeti ob sebi junake, ki brez oklevanja priskočijo na pomoč. V SNS imamo tudi takšne junake. Ponosni smo, da imamo v svojih vrstah ljudi, kot je Teodor Goznikar. Vir slike: Pixabay

Vročina in končno nekaj svobode kar vabita ob vodo, pa ni toliko pomembno, ali gre za urejeno naravno kopališče, bazen, ali zgolj vodo, ki ponuja ohladitev. V tem letu smo žal bili deležni kar nekaj utopitvam. Nekatere so se končale tragično, druge pa so se zaradi redkih, požrtvovalnih posameznikov, junakov današnjega dne, končale »dobro«.

Preteklo soboto je v en takšen junaški podvig bil vpleten tudi naš celjski član – Teodor Goznikar. Skupaj s Suzano Gajšek, Andrejem Pečko so iz Savinje rešili moškega, ki se je zaradi nepremišljenega skoka v Savinjo začel utapljati.

Goznikar je izkušnjo opisal kot nepričakovan filmski dogodek in le srečen splet okoliščin je pripomogel k temu, da se je skorajšnja nesreča končala srečno.

Teodor Goznikar je tudi poveljnik civilne zaščite v Celju in bo za reševalca, Suzano Gajšek in Andreja Pečka predlagal, da se jima podeli medalja za hrabrost.

Več o samem dogodku pa si lahko preberete na spodnji prilogi.