25. 11. 2021.

Kdo se boji SNS?

V zraku že diši po volitvah, kar je moč zaznati na vsakem koraku. Javnomnenjske ankete se kupujejo, tako da so že prava loterija. Nadgradnja temu so diskretizacije posameznih poslancev. Tokrat so se spravili tudi na našega poslanca Janija Ivanuša. Le čemu to…
08. 11. 2021.

Otroci se naj samotestirajo doma

Obljubili smo, da bomo vladi dali pobudo, da se otroci, če se že morajo, testirajo doma. Držali smo obljubo in pobuda je šla dalje. Upamo, da bo vlada le slišala stisko nekaterih staršev, učiteljev in tudi otrok. Ter v izogib, da bi kratko ponovno potegnili otroci, pravilno ukrepala.
08. 11. 2021.

Vlada naj pripravi ukrepe za nedavne ujme

Premalo se zavedamo kakšno moč ima narava. Letos je parkrat pokazala svojo moč in uničila premnogo pridelkov. Ne samo pozeba, ampak tudi toča, nalivi in poplave so bile tisti, ki so marsikomu odvzeli možnost letnega prihodka. Zato je bila podana pobuda, da vlada pripravi ukrepe za povrnitev škode tudi zaradi ujem od spomladi dalje.
04. 11. 2021.

Romski otroci morajo biti vključeni tudi v predšolsko vzgojo

Problematika Romov se že nekaj časa pometa pod preprogo. Vsaka občina skuša težavo rešiti po svoje, saj so v večini prepuščene same sebi. V SNS se zavedamo, da Romi niso samo lokalna skrb, ampak nacionalna, zato smo začeli s prvimi koraki v to smer.
02. 11. 2021.

Za znižanje davka na les za ogrevanje

Več kot polovica slovenskih gospodinjstev se greje z lesom za ogrevanje. Z znižanjem DDV na ta les, bi vsekakor naredili majhen, a pomemben korak k temu, da bi letos kakšno gospodinjstvo več ostalo na toplem. Zato smo tudi podali pobudo.
22. 10. 2021.

Znamke so pomemben del slovenske kulture

Znamke so del slovenske zgodovine, čeravno jih danes poznajo še starejše generacije. V SNS smo z nastankom prvih slovenskih znamk in kuvert s pomembno zgodbo zelo povezani.
19. 10. 2021.

Predsednik države ne upa sprožiti postopek razrešitve informacijske pooblaščenke?

Predsednik države meni, da dejanja informacijske pooblaščenke niso sporne in da jih je izvajala zgolj, da zaščiti pravice državljanov. Katerih? S svojimi odločitvami je povzročila več preglavic, kot pa koga zaščitila. Za sprenevedanja pa si tudi zasluži nagrado.
15. 10. 2021.

Kdo je Sophie in ‘t Veld?

Ime Sophie in 't Veld se v zadnjem času pojavlja pogosto v povezavi s Slovenijo in predvsem z Janezom Janšo. A kdo je v resnici ta gospa? Je sploh kompetentna, da lahko sodi?
14. 10. 2021.

Najnižje pokojnine se morajo nujno zvišati

Več kot 210.000 upokojencev prejema pokojnine nižje od 600 evrov. Ker je to sramotno in nedopustno smo vložili poslansko pobudo, da se pokojnine po sistemu uravnilovke zvišajo od 5 do 15 odstotkov.
05. 10. 2021.

Uslužbenci državnega zbora sabotirajo delo poslancev

Dnevno dobivamo zgodbe o različnih stiskah državljanov in ko jim želimo pomagati, nas pri tem ustavijo drugi. Vse bližje so volitve, vse pogosteje nam postavljajo ovire. Komu smo v napoto?