Poslanska vprašanja in pobude

08. 11. 2021.

Otroci se naj samotestirajo doma

Obljubili smo, da bomo vladi dali pobudo, da se otroci, če se že morajo, testirajo doma. Držali smo obljubo in pobuda je šla dalje. Upamo, da bo vlada le slišala stisko nekaterih staršev, učiteljev in tudi otrok. Ter v izogib, da bi kratko ponovno potegnili otroci, pravilno ukrepala.
08. 11. 2021.

Vlada naj pripravi ukrepe za nedavne ujme

Premalo se zavedamo kakšno moč ima narava. Letos je parkrat pokazala svojo moč in uničila premnogo pridelkov. Ne samo pozeba, ampak tudi toča, nalivi in poplave so bile tisti, ki so marsikomu odvzeli možnost letnega prihodka. Zato je bila podana pobuda, da vlada pripravi ukrepe za povrnitev škode tudi zaradi ujem od spomladi dalje.
04. 11. 2021.

Romski otroci morajo biti vključeni tudi v predšolsko vzgojo

Problematika Romov se že nekaj časa pometa pod preprogo. Vsaka občina skuša težavo rešiti po svoje, saj so v večini prepuščene same sebi. V SNS se zavedamo, da Romi niso samo lokalna skrb, ampak nacionalna, zato smo začeli s prvimi koraki v to smer.
02. 11. 2021.

Za znižanje davka na les za ogrevanje

Več kot polovica slovenskih gospodinjstev se greje z lesom za ogrevanje. Z znižanjem DDV na ta les, bi vsekakor naredili majhen, a pomemben korak k temu, da bi letos kakšno gospodinjstvo več ostalo na toplem. Zato smo tudi podali pobudo.
14. 10. 2021.

Najnižje pokojnine se morajo nujno zvišati

Več kot 210.000 upokojencev prejema pokojnine nižje od 600 evrov. Ker je to sramotno in nedopustno smo vložili poslansko pobudo, da se pokojnine po sistemu uravnilovke zvišajo od 5 do 15 odstotkov.