Slovesna izjava evropskih komisarjev

Predstavitev predsedovanja Republike Hrvaške v evropskem parlamentu
15. 01. 2020.
Vprašanje ministru za kulturo v zvezi s tehniško dediščino
15. 01. 2020.

Imel je vesoljni svet priložnost spremljati v živo slovesne izjave novih komisarjev. Bleščala je manira in slovenščina komisarja iz Slovenije.

Toda, kakor v grozi otrpne poslušalec, ko sliši prisego (odkod za vraga ZAprisega?) visokih funkcionarjev v Sloveniji, tudi tokrat enako.

Besedilo slovesne zaveze v angleščini:

The oath reads as follows:
I solemnly undertake:
• to respect the Treaties and the Charter of Fundamental Rights of the European Union in the fulfilment of all my duties;
• to be completely independent in carrying out my responsibilities, in the general interest of the Union;
• in the performance of my tasks, neither to seek nor to take instructions from any Government or from any other institution, body, office or entity;
• to refrain from any action incompatible with my duties or the performance of my tasks.
I formally note the undertaking of each Member State to respect this principle and not to seek to influence Members of the Commission in the performance of their tasks.
I further undertake to respect, both during and after my term of office, the obligation arising therefrom, and in particular the duty to behave with integrity and discretion as regards the acceptance, after I have ceased to hold office, of certain appointments or benefits.

Neverjetno, kako je omejen um slovenskega pravnega izražanja. “Respect” v tem tekstu nima nobene zveze s “SPOŠTOVANJEM”. Gre izključno za dosledno UPOŠTEVANJE, RAVNANJE, IZVRŠEVANJE. (Zadošča že bežen pogled v katerikoli Webster! “spoštovanje” sodi v popolnoma drug pomenski segment!). Spoštuješ lahko karkoli do nezavesti, ravnaš se pa po svoji (morebiti kosmati) vesti. Pri nas je tudi v resnici tako: Blazno vsi “spoštujejo” zakone, ravnajo/delujejo pa ne po zapisanem, ne izpolnjujejo določil. Ali jih pa vsaj po svoje berejo/tolmačijo. Totalna podalpska (pravna in državna) farsa kriči do neba!

GROZLJIVO! Sicer pa tako ali tako ni ostal kamen na kamnu! V sto letih je neznano kam izginilo najmanj 1,5 milijona Slovencev!!! Vse nacije v Evropi so od 1900 do 2000 vsaj PODVOJILE število pripadnikov. Slovencev bi torej moralo biti VSAJ 3 (TRI !!!) MILIJONE. Kje jih je 1,5 milijona (vsaj 50%)?Takega GENOCIDA ne beležijo nikjer v vesolju.NEPOJMLJIVO. Vse pa zabeljeno s penastim SPOŠTOVANJEM …

VIR VSEGA ZLA ni le v duhovni revščini vpletenih. Svoje dodaja permanentna BALKANIZACIJA najstarejše zapisane evropske govorice (poleg latinščine in grščine!). V balkanščini namreč sega pomen besede POŠTOVATI vse od “respect” do “obey”. Nobena “oath” ali kakršnakoli “solemnly undertaking” nima in NE MORE (per definitionem!) imeti ničesar s SPOŠTOVANJEM, marveč in izključno le z ZAVEZO, UPOŠTEVANJEM, RAVNANJEM, IZPOLNJEVANJEM in IZVRŠEVANJEM. Saj menda ne gre za družabno srečanje – olikano druženje (“klanjam se …”)? Pri nas pa “stroka” mirno podreka in zmeša vse mogoče pomene. KATASTROFA.

Nič čudnega, da ga ni, ki bi razumel (glede na jezik zapisanega sploh mogel) in izvrševal z zakoni določeno. Vsi pa neskončno vse skupaj SPOŠTUJEJO … Ta žaba bo prej ali slej počila.